Roditelji djece predškolske dobi imaju mjesto u prvom redu jednog od najkreativnijih i najlikovnijih kazališta ikada proizvedenih i to od njihove djece. To su tzv. “Čarobne godine” – kada je djetetov mozak dovoljno razvijen da zamisli velike priče, one kojih ni sami nismo svjesni jer više nemamo tu slobodu i kapacitet zamisliti nezamislivo. I dok rastu, njihova maštanja i kreativnost će se pretvoriti u znanje o umjetnosti, glazbi i kreativnom pisanju, te pomoći u kritičkom razmišljanju.

Kritičko razmišljanje koje nadahnjuje djecu da duboko kopaju za informacijama te shvaćanjem složenijih ideja će biti njihova ključna vještina. I to je alat koji će ih pretvoriti u donositelje odluka i rješavatelje problema, osobe sa moralnom vertikalom i socijalnim kompetencijama na koji ćete se ponositi dok ih gledate kako rastu i sazrijevaju. Zato je bitno u najranijoj dobi već početi raditi s njima…poticati njihovu kreativnost, razmišljanje, i imaginaciju jer jedino osobe sa širokom perspektivom su u mogućnosti napraviti velike stvari u svijetu.

Potaknuti misijom, dizajnirali smo naše Story Teller Cube kockice u suradnji s Montessori odgajateljima kako bi donijeli na svijet jedan poseban alat za učenje kroz igru koja će pomoći djeci, roditeljima, odgajateljima, logopedima i svima koji se s djecom bave. 

Ova igra razvija predčitalačke vještine, govor, pismenost i potiče maštu u zdravom i stimulativnom socijalnom okruženju. Osim visoke razine opće interaktivnosti, igru odlikuje elegantno prilagođavanje različitoj dobi igrača i njihovoj sposobnosti verbalne i narativne artikulacije. 

Story Teller Cube kockice mogu se koristiti u funkciji društvene igre, obiteljske priče prije spavanja, ili terapijske igre.